Merlot Tours logo

Tur 38: Canal de Garonne
Fra Bordeaux til Toulouse
294 km, 7 dage,
6 nætter, 5 cykeldage

Sammen med Canal du Midi forbinder Canal de Garonne Atlanten med Middelhavet i det som kaldes Canal des Deux Mers. Kanalen kryber under mange smukke romanske brohvælvinger og gennem mange sluser og er på hele sin færd fra Bordeaux til Toulouse omkranset af blide sydfranske vinlandskaber, frugthaver og landsbyer med kunst og historie.

1.dag: Ankomst til Bordeaux. “Tag Versailles og læg Antwerpen til, så har De Bordeaux”, sagde Victor Hugo. Og de pompøse gamle vinhuse, store åbne pladser og kilometerlange kajanlæg langs Garonne-floden og foran Børsbygningen, giver da også Bordeaux associationer til både den travle belgiske havneby og den stille residensby. Men Bordeaux er bestemt også helt sin egen, og er særdeles rar og nem at bevæge sig rundt i. Mondæn del med brede boulevarder og meget velholdte bygninger, og den gamle del med smalle gader og små pladser. Overnatning fx. på det centralt beliggende Hotel Normandie eller Hotel Continental.

2.dag: Bordeaux-Camiran(i Entre-deux-Mers) - 60 km Nemt at komme ud af den store by, som har investeret meget i infrastruktur herunder anlæg for cyklister. Sti langs Garonne floden indtil du når en nedlagt jernbane, og så ind i det berømte vindistrikt Entre-deux-Mers. Du er langt fra floden her, men til gengæld midt i vinmarkerne som svøber sig om din cykelrute helt frem til Bastide byerne Créon og Sauverterre de Guyenne – befæstede byer grundlagt i 1300-tallet. Videre gennem det blide vinlandskab til den lille landsby Camiran, hvor du bor på et hyggeligt chambres d'hôtes.

3.dag: Camiran-Meilhan el Marmande - 35-55 km Ned til hvor Canal de Garonne begynder, og så videre langs kanalen ad cykelstien Voie Verte. Kanalen skærer sig igennem dette vidunderligt grønne landskab af vinmarker og skov og Voie Verte stien zig-zagger sig omkring kanalen på begge breder. Overnating i Meilhan s/Garonne eller du cykler længere frem til Pont des Sables, hvor du krydser kanalen og cykler til Marmande, som ligger ved Garonne floden ca. 5 km fra kanalen.

4.dag: Marmande-Sérignac - 55 km Idag bliver du på Voie Verte cykelstien hele dagen. Du cykler langs Canal de Garonne som flankeres af store platantræer, som kaster en behagelig skygge på stien. I terrænet bag ved kanalen gemmer sig frodige frugtplantager og du kommer gennem mange fine byer undervejs, bl.a. Le Mas d’Agenais og vinbyen Buzet s/Baise. Her løber Canal de Garonne over Baïse-floden – lidt af et særsyn. Dagens mål er byen Sérignac s/Garonne, en charmerende by fra det 13. årh. og med en meget afslappet og behagelig stemning. Overnatning fx på Hotel Le Prince Noir.

5.dag: Sérignac-Moissac - 60 km Ruten idag er på sin vis turens højdepunkt. Først den smukke ækvadukt ved Agen, hvor Garonne kanalen løber over floden, så kommer du til søen ved Saint-Nicolas-de-la-Grave. Her løber floderne Tarn og Garonne sammen og nærmest danner en stor sø. Masser af liv og forskellige vandaktiviteter på søen. Du kan også bade her. Lidt længere fremme ligger byen Moissac, som er dit mål for dagen. Byen ligger ved en af pilgrimsruterne til Santiago de Compostela, og er især kendt for sin katedral, Saint-Pierre, og det dertil knyttede kloster. Kirkens vestlige del og klostergården med flere kapitælskulpturer er bevaret. Overnatning på fx Hotel le Moulin de Moissac

6.dag: Moissac-Toulouse - 64 km Et langt løb her til sidst, men uden vanskeligheder. Stien følger kanalen ofte med jernbanen ovre på den anden side, så du kan hoppe på toget om du vil hurtigere til “la ville rose”. Du passerer en række småbyer, langs marker og blommeplantager og fornemmer efterhånden storbyen nærme sig. Mange fine arkitekturdetaljer i denne store kulturby i det sydlige Frankrig. Byen er især kendetegnet ved sine røde huse, Place Capitole og Eglise St Sernin. Turens sidste nat på Le Grand Hotel d’Orléans.

7.dag: Hjemrejse efter morgenmad. – eller måske en ekstra nat i Toulouse.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Rejsefakta og priser 2017

Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 8.100 kr
Inkluderet: 6 nætter på 3-stjernede hoteller i dobbeltværelse med bad, morgenmad og 4 x aftensmad (ej middag dag 1 og dag 6). Desuden leje af god turcykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Frokoster, drikkevarer og øvrige 2 aftensmåltider.
Tillæg for enkeltværelse 2.150 kr.
Tilkøb: Ekstra nat i Bordeaux inkl. morgenmad: 595 kr i dbl og 965 kr i enkelt værelse
Ekstra nat i Toulouse inkl. morgenmad: 595 kr i dbl og 965 kr i enkelt værelse
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 750 kr

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den leveres til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremser (altså ingen fodbremse)
  • 2 cykeltasker bagpå
  • Styrtaske
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Cykelhjelm

Rutemateriale

Du cykler efter kort i størrelsen 1:50.000. Det er farvekopier af et IGN-kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk.

Med fly og tog

Flyv til Bordeaux via Paris eller Amsterdam. Fra lufthavnen, Aeroporte Bordeaux Mérignac, skal du ind til byen. En taxa koster ca. 30€, eller du kan tage bussen. Pris ca 7€, køretid ca. 45 min. Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere rejsen derned. Prisniveau ca. 3.100 - 3.300 kr.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Du kan parkere i enten Bordeaux eller i Toulouse. Begge steder skal der betales for parkeringen. I Bordeaux har hotellerne ikke egne p-pladser og der parkeres på en nærliggende p-plads og til en specialpris som hotellet har forhandlet. Gæster der kører ned til Toulouse, kan parkere på hotellets eget område. Pris 10€ per døgn. Skal bestilles i forvejen da antallet af pladser er begrænset.

Hvadenten du parkerer i Bordeaux eller i Toulouse tager du toget imellem de to byer enten før eller efter cykelturen. Der går hyppige tog og direkte forbindelser. Køretid 2 timer 15 min (togbillet ej inkl).

Bestil tur 38
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 38
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.