Merlot Tours logo

Tur 35: RhĂ´ne
Fra Vienne til Montélimar
210 km, 7 dage,
5 cykeldage

I Frankrig investeres der – heldigvis for os – ret meget i nye cykelruter langs floder og kanaler. Terræntypen inviterer jo til at anlægge cykelstier langs med de i forvejen anlagte veje og jernbaner. Ruten her følger en af de nyest anlagte cykelruter nemlig ”Via Rhona”, som går helt oppe fra Lac Leman (Geneve-søen) og som foreløbig ender i Montélimar. Som på andre flodture passerer ruten ældgamle byer og begynder i silkebyen Vienne, kommer til Tournon sur Rhône (se også Tur 37) og ender i Montélimar. Hele tiden tæt langs med floden og således uden bakker og skiftevis på den ene og den anden side af floden. Vin, chokolade og nougat fra Frankrigs ”slikskuffe” vil du møde på turen her ligesom naturligvis byerne og vinmarkerne.

1.dag: Ankomst til Vienne syd for Lyon. Fra Paris ned med toget og skifte i Lyon, så er du her. En mellemstor by med romerske aner og således også et amfiteater fra den periode. Vienne blev omkring 1900 et centrum for silkeproduktion, og museer i byen fortæller denne historie. Denne første aften bor og spiser du på Hotel des 7 Fontaines, nord for byen.

2.dag: Vienne-Serriéres – 38 km. Du cykler på Rhônes vestside og her kan vi ikke lade være med at nævne skråningerne til den lille AOC, der hedder Cöte-Rotie, som du følger her det første stykke mod Condrieu. Kun 160 ha. Virkelig skrappe skråninger, som dem langs Mosel. Et utroligt slid har det været at igangsætte vindyrkning her. Generationer efter generationer af vignerons krøb opad skrænterne med deres vinstokke for at undgå Mistralvinden og nyde godt af en opstigende varm luft fra dalen. Serriéres ved floden og med bro over Rhône samt et fint, lille museum om Rhône som transportvej gennem tiderne. Overnatning og middag på Hotel Schaeffer.

3.dag: Serriéres-Tournon-sur-Rhône – 37 km. Videre på Rhônes østside med udsigt over til bakkerne på vestsiden. I St Vallier krydser du floden og er i lavlandet langs Rhona via Arras s/Rhône til Tournon. Byen ligger overfor l’Hermitage med kendte vine på Syrah-druen. Du bor og spiser dejligt på Hotel les Azalées.

4.dag: Pause i Tournon. Tid til at gå rundt i tvillingebyerne ved floden (Tain-Hermitage på den anden side og gangbro over floden). En cykeltur ind i Crozes-Hermitage er tænkt som en anden adspredelse med besøg på en vingård. Overnatning samme sted.

5.dag: Tournon-sur-Rhône–Loriol – 58 km. Stien går videre og skiftevis på øst- og vestsiden af floden. Du kommer gennem Valence ad rolige stier, og kan gøre frokostpause her. Efter Valence er vinmarkerne slut og dagens overnatning og middag er i Oriol, som ligger ca 6 km fra floden. Hotellet hedder Hotel les Oliviers.

6.dag: Loriol-Montélimar – 41 km. Tilbage til Rhône, som du også denne dag krydser et par gange. Du er i Ardéche, passerer et A-kraftværk og når frem til Montélimar i Drôme. Byen er kendt som ”nougat-byen” og er regionens næststørste by efter Valence. Du bor i bymidten på Hotel le Sphinx.

7.dag: Afslutning i Montélimar. Flygæster tager toget op til Paris via Lyon, bilister tager tog tilbage til Vienne (ej inkl).

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Rejsefakta og priser 2017

Turstart: Tirsdag-fredag fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 8.575 kr
Sæsonrabat: 200 kr
Sæsonrabat gives ved turstart udenfor juli og august.
Inkluderet: 6 nætter i dobbeltværelse med bad, morgenmad og 5 x 3 retters aftensmad (ej i Montélimar), leje af god turcykel med gear, flytning af bagage samt kort og rutemateriale.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Drikkevarer til aftensmaden. Frokost. For bilister tilbagerejsen Montélimar-Vienne (se nedenfor under tilkøb).
Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr.
Tilkøb: Ekstra nat i Montélimar inkl. morgenmad: 460 kr
Tilbagerejse, tog Montélimar-Vienne samt taxi fra Vienne station til hotel: 250 kr
Det er muligt at leje el-cykel pĂĄ denne tur, pris 525 kr.

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den leveres til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • HĂĄndbremser (altsĂĄ ingen fodbremse)
  • Affjedring i forgaflen
  • Cykeltaske bagpĂĄ
  • Styrtaske
  • Cykelcomputer
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lĂĄs

Rutemateriale

Ruten går ad mindre veje med begrænset biltrafik. Du cykler efter kort i størrelsen 1:50.000. Det er farvekopier af et IGN-kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk.

Med fly og tog

Flyv til Paris CDG, og tag ude fra lufthavnen TGV toget til Vienne via Lyon. En togtur på ialt 2 timer 45 min. Fra stationen er der små 5 km hen til hotellet. Her må du tage en taxa (ej inkl). Efter endt cykeltur tager du ligeledes toget tilbage til Paris. Fra Montélimar kan du komme til CDG lufthavnen på ca. 3 timer 45 min. Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere rejsen derned. Prisniveau ca. 3.500 - 3.800 kr.

Bestil tur 35
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 35
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.