Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 30: Dordogne
Menneskets vugge
225 km, 8 dage,
7 nætter, 6 cykeldage

Dordogne er et naturskønt område i det sydvestlige hjørne af Frankrig, omkring 500 km fra Paris. Toget mellem Paris og Toulouse standser nu i Souillac, hvilket har gjort det noget nemmere at komme hertil. For cyklisten er det en glæde at cykle i et meget varieret landskab hvor gamle borge hyppigt dukker op, med idylliske landsbyer med tobaksproduktion og trøfler, valnøddelunde og majsmarker. Råvarerne til det gode køkken ser du ofte: Det er Frankrigs ande- og gåsefarm par exellence, så foie gras og magret de canard er altid at finde på spisekortet. Her er bakket, men i den blide ende. Ofte følger du floddale, der slynger sig gennem et frodigt landskab. I Vitrac bor du på hotel lige ned til Dordogne-floden. Men det er forhistorien, der er omdrejningspunktet i Dordognes turisme. Grotter med hulemalerier fra menneskets tidligste historie, kommer du til på denne cykeltur, som på den måde bevæger sig i et enormt tidsspænd med flotte eksempler på renæssanceborge i den anden ende. Middelalderbyen Sarlat er der sat en halv dag af til. Byen er meget velholdt og ren, en fornøjelse at være her.

1.dag: Ankomst til Souillac. Flyv til Toulouse eller Paris og tag toget til Souillac. Du hentes på stationen, og bor på La Vieille Auberge midt i byen, som har sine smågader med fransk provinsbyliv.

2.dag: Souillac-Salignac – 32 km. Du cykler ud af Souillac, på landevej i starten, men så drejer du fra og er hurtigt ude i et stille landskab. Du kan tage en omvej på 6 km og besøge Jardins du Manoir d’Eyrignac – et ret enestående haveanlæg i ægte fransk stil med lige linier og kantklippede hække. Du kommer til byen Salignac med middelalderborg og huse klynget omkring komplekset. Hotel Coulier ligger ude på landet 6 km herfra, hyggelige folk og der er have og pool.

3.dag: Salignac-Les Eyzies – 45 km. Atter afsted på cyklen gennem et roligt landskab med engstrøg afgrænset af en rand af klipper. Du kommer til St Genies med sine gule huse og er her i Frankrigs skatkammer for foie gras. Du ser gæs og ænder mange steder, stop op de vil gerne snakke …! Så ned i Vézère dalen – med en afstikker på ca 14 km i alt kan du nå op til Lascaux-grotten, ellers kør ned mod Les Eyzies, på din vej stopper du i St Leon med sin ro her ved floden og den gamle romanske kirke. Men dalen her er Vallée de l’homme og dit mål i dag er jo ”capitale du préhistoire”. Du bor 2 nætter på Hotel de France lige ved det statslige museum.

4.dag: I Les Eyzies. Der er meget at se på her, flere grotter i nærheden, men også førnævnte museum, som du bør se for at blive intruduceret til den viden, som grotterne har givet os om menneskets tidligste historie. Hvis du vil cykle har jeg lavet en tur på 30-40 km til Bugues og evt. videre.

5.dag: Les Eyzies-Vitrac - 35 km. Gennem skove og agerland med floden Beune som vejviser et stykke af vejen inden du drejer af og søger mod byen Sarlat. Her skal du gøre en ordentlig pause, det er den betydeligste by i Perigord, så smuk og velholdt, byen nyder vel godt af de mange turister, som også holder restaurantlivet oppe på et pænt niveau. Giv dig god tid i Sarlat, du har kun 10 km ned til Vitrac, hvor du bor på det gode traditionelle Hotel Plaisance nede ved Dordogne-floden. Have og pool.

6.dag: Udflugt fra Vitrac – 40 km. Der er have til afslapning, men der er også meget at se på i nabolaget, så jeg har naturligvis lavet en rute, der igen afdækker herligheder her på egnen. Helt berømte er La Roque Gageac og Domme samt Joséphine Bakers slot Chateau des Milandes. Overnatning samme sted.

7.dag: Vitrac-Souillac – 35 km. Stadig nede i Dordogne-dalen er her mere at se på endnu. Chateau Montfort og Fenelon ligger flot med sine vældige borgkomplekser, som endnu et par fornemme repræsentanter for et renæssanceslot, som du har set så mange af under dagene her. Roligt forbi St Julien de Lampon tilbage til Souillac. Samme hotel som ved første nat.

8.dag: Afslutning og hjemrejse.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Rejsefakta og priser 2017

Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 6.725 kr
Sæsonrabat: 500 kr
Sæsonrabat gives ved turstart i april og oktober
Inkluderet: 7 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad, morgenmad og 7 x 3 retters aftensmad, leje af god turcykel, flytning af bagage samt kort og rutemateriale. Desuden transfer fra togstation til hotel ved ankomst + afrejse i Souillac.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Drikkevarer til aftensmaden. Frokost. Tillæg for enkeltværelse 1.450 kr.
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 525 kr.

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den leveres til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremser (altså ingen fodbremse)
  • 2 cykeltasker bagpå
  • Styrtaske
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Cykelhjelm medfølger IKKE, men kan lejes for 12€ for ugen.

Rutemateriale

Du cykler efter kort i størrelsen 1:100.000. Det er farvekopier af et IGN-kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk.

Med fly og tog

Flyv til Toulouse via Amsterdam eller Paris. Fra lufthavnen i Toulouse skal du med bus ind til stationen (Gare SNCF). Bus går hvert 20. min og køretid ca 25 min. Pris ca 4€ (ej inkl.). Fra Toulouse banegård er der direkte togforbindelse til Souillac. Køretid ca. 2 timer. Ved ankomsten til Souillac kan du blive hentet på stationen og kørt til dit første hotel hvis blot du oplyser os om dit ankomsttidspunkt. Tilbagerejsen fra Souillac til Toulouse er ligeledes med tog og bus. Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere rejsen derned. Prisniveau ca. 3.500 - 3.700 kr.

Du kan også vælge at flyve til Paris og så tage den lidt længere togtur ned til Souillac. Fra Paris tager det ca. 4 timer 40 minutter med tog ned til Souillac.

Bestil tur 30
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 30
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Der er rigeligt med små og store bakker på 3-5 km længde – det giver udsigter! Overvejende kuperet terræn.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.