Merlot Tours logo

Tur 10: Arcachon
Hav, klit og østers
162 km, 7 dage,
6 nætter, 5 cykeldage

OBS! Fra denne sæson ændret turforløb med nye hoteller og kun på 6 nætter.

Da vi et efterår besøgte Bassin d’Arcachon første gang var sammenligningen med Limfjordslandet nærliggende. Hvorfor skulle man så rejse så langt for at tage på en cykeltur? Spørgsmålet er sviende oplagt midt i klimadebatten. Og svaret har også noget med vejret at gøre: Fordi her er varmt og fordi her er solrigt. Her er hav og klitter og skyggefulde palmer og fyrretræer, her er østers og muslinger og dejlig arkitektur fra Belle Epoque. Men især nærheden til havet giver denne tur sin særlige karakter.

Byen Arcachon ligger ca. 70 km vest for Bordeaux. Som nævnt er landskabet meget lig vort eget ”æ haw”, blot varmere og voldsommere. Ude ved Cap Ferret ser du de vældige fyrretræer, og ved Bassinet, som du kommer hele vejen rundt om, er østers, som sælges som slik fra små boder og er at finde på alle spisekort om aftenen.Området er helt fladt, så cyklingen er bare at bevæge sig fremad. Ruterne er stort set bilfrie, idet netop Aquitaine har investeret meget i cykelstier.

1.dag: Ankomst Arcachon. Flyrejsende kommer med toget fra Paris eller Bordeaux. Dit hotel ligger i gåafstand fra stationen. Hotellet er Hotel de la Plage, og her bor du 2 nætter til at starte med og igen 2 nætter til slut.

2.dag: Rundtur til Dune du Pilat – 26 km. Oplagt at cykle ned til Dune du Pilat, den højeste vandreklit i Europa, en vældig sanddyne på 114m med udsigt over til Cap Ferret og sandbankerne ude i havet. Imponerende flot. Du bliver herude ved vandet og kommer til Pyla sur Mer og så tilbage til Arcachon og strejftog rundt til bl.a. Moulleau. En forstad til Arcachon som er ganske livlig i sommermånederne. Her er cafeer og butikker.

3.dag: Arcachon-Biganos-Andernos – 30 km. Fra dagens start hopper du med cyklen på toget frem til Biganos. Du tager cyklen med toget til Biganos. Straks ud til Bassinet og havnen og nordpå til Port des Tuiles og Audenge. Her er tidligere østersbassiner nu omdannet til badebassiner, som bruges flittigt af både lokale og turister. Videre nordover ad rolig cykelsti et par km fra kysten til aftenens mål Andernos. Her bor du de næste 2 nætter.

4.dag: Udflugt til Le Grand Crohot – 37 km. Idag cykler du gennem Cap Ferrets store skovområde. Cykelsti gennem flot terræn med høje fyrretræer. Her dufter herligt og cikaderne synger højt. Så kommer du ud til kysten og så er det bølgernes voldsomme brusen der overtager lydscene. Turen tilbage går via byen Ares der med sine 8000 indb. er en lille og hyggelig by.

5.dag: Andernos Les Bains-Arcachon - 30 km. Dagens rute går ned gennem halvøen Cap Ferret. Med Atlanten på den ene side og Arcachon Bassinet på den anden side er lyset, luften og duften ganske særligt. På indersiden af halvøen ligger nogle små byer helt præget af østers. Den lille flække l’Herbe er et ganske unikt miljø med pittoreske små huse og hytter. Der er skib fra Cap Ferret tilbage til Arcachon, hvor du igen bor på Hotel de la Plage.

6.dag: Rundtur til Le Teich - 40 km. Cykelstien går hele vejen langs sydsiden af Bassinet. Området er domineret af østers og af saltbassiner I Gujan Mestras er der ikke mindre end 7 havne dedikeret til østers-avl, og byen har med rette fået kælenavnet "capital of oyster fishing". Fortsæt længere ind i vådområdet ved Le Teich, et stort vådområde med fuglereservatet med bl.a isfugle og silkehejre. Efter et besøg her krydser du den lille Eyre-flod og kommer så til Biganos. Tilbage til Arcachon og overnatning samme sted.

7.dag: Turen herude i Arcachon er slut. Du kan evt. forlænge i Bordeaux. Bordeaux er en meget cykelvenlig by.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Rejsefakta og priser 2017:

Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 6.350 kr
Sæsonrabat: 400 kr
Sæsonrabat gives ved afrejse udenfor juli og august
Inkluderet: 6 nætter på hotel i dobbeltværelse med bad og morgenmad. Leje af god turcykel med gear, flytning af bagage samt kort og rutemateriale. Desuden Skib Cap Ferret-Arcachon.
Ikke inkluderet: Rejsen til startsted. Frokost og aftensaftensmåltider. Tillæg for enkeltværelse 2.125 kr.
Tilkøb: Ekstra nat i Arcachon: 625 kr inkl. morgenmad.

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den leveres til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • HĂĄndbremser (altsĂĄ ingen fodbremse)
  • 2 cykeltasker bagpĂĄ + kortholder pĂĄ styret
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lĂĄs
  • Cykelhjelm

Rutemateriale

Du cykler efter kort i størrelsen 1:100.000. Det er farvekopier af et IGN-kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk.

Med fly og tog

Flyv til Bordeaux via Paris eller Amsterdam. Fra lufthavnen, Aeroporte Bordeaux Mérignac, skal du ind til byen og have toget videre ud til Arcachon. En taxa koster ca. 30€, eller du kan tage bussen. Pris ca 7€, køretid 45 min. Der er hyppige tog mellem Bordeaux og Arcachon. Togturen tager en lille time. Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere rejsen derned. Prisniveau ca. 3.500 - 3.800 kr.

Bestil tur 10
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 10
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.