Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 2: Loiredalen
De store slotte
214 km, 7 dage,
6 nætter, 5 cykeldage

Floden Loire begynder som små vandfald nede i Ardéche, hvor den livligt og fyldt med gå-på-mod begynder sin lange vandring mod havet. Allerede ved Roanne er den faldet til ro og her ved Blois driver den i gangtempo videre mod Nantes og Atlanten. Denne mellemste del af Loire's lange flodløb lægger landskab til mange vidunderlige slotte skabt i en ødsel tid, hvor damer og herrer mødtes i livsglæde, men også i blodige optrin. På turen her besøges et par af de pompøse slotte og mange af de mindre kendte, og du ser vinmarker og kan smage på sagerne.

Vort engagement i Loiredalen har rødder tilbage til Merlots start i begyndelsen af 90’erne. Udover denne tur 2, har vi:

Tur 5 - en variant af denne tur, men med ophold på et hyggeligt Logis de France hotel i landsbyen Chitenay 12 km syd for Blois.

1.dag: Ankomst til Blois. Rejsen går til Paris og tog derfra til Blois ved Loire-floden. Gæster på tur 2A bor på Hotel A Blois Chateau, og gæster på tur 2B bor på Hotel Monarque.

2.dag: Blois-Amboise – 41 km. Ud gennem de gamle kongelige jagtskove lige uden for Blois til et blidt landskab også med vinmarker. Når du nærmer dig floden ser du nu også det pompøse Chateau Chaumont knejse på skrænterne. Slottet afholder hvert år en ”Havefestival” over forskellige temaer. Videre til Amboise med Frans 1. slot der med sine tårne, klokkespir, spidsgavle, kvistvinduer og dragehoveder dominerer Amboises bymidte. Kong Frans var mæcén for Leonardo da Vinci, som levede sine sidste år her. Se hans hjem og Musée Clos Lucé. Overnatning på hhv Hotel Bellevue (2A) og Hotel Le Blason (2B).

3.dag: Udflugt til Chenonceaux – 38 km. Op ad bakke i starten, men ellers nemt terræn her mellem de to floder Loire og Cher. Her skal du besøge Chenonceau-slottet og parken. Det var jo valpladsen for et af de helt store rivegilder i fransk adelshistorie nemlig fejden mellem de to stærke kvinder Diane de Poitiers og Catherine de Medici. God frokostrestaurant i slottets Orangerie. Tilbage til Amboise og overnatning samme sted.

4.dag: Amboise-Chitenay/Cheverny – 54/42 km. Ruten går i dag gennem typiske landsbyer frem til Fougéres sur Bievre med et vældigt middelalderslot fra 15.årh. Ad markerede cykelruter videre til det lille Chateau de Troussay. Herfra cykler gæster på 2A til landsbyen Chitenay. Chitenay er en typisk lilleby, og du bor på Auberge du Centre lige overfor kirken. Gæster på 2B cykler til på Cheverny og bor på Hotel St Hubert.

5.dag: Udflugt til Beauregard og Sologne - 46 km. Besøg slottet i Cheverny. Det er det der kaldes for Tintin-slottet. Herefter en dejlig tur ind i Russy-skovene, som gemmer på bl.a. Chateau Beauregard kendt for sine portrætmalerier, et meget flot sted. Du kan nøjes med det (kun 26 km) eller videre ind i Solognes typiske landskab med vinmarker, skove med lysninger og søer. Tilbage til hotellet i hhv Chitenay og Cheverny.

6.dag: Chitenay-Blois - 49 km. Besøg Tintin-slottet hvis du ikke nåede det før, men i hvert fald et mere – det største af dem alle – Chateau Chambord med sin imposante vildskab her midt i de store jagtskove. Fine cykelruter her omkring den store seværdighed, så du finder let tilbage til Blois 16 km fra slottet. Overnatning på samme hotel som ved ankomsten.

7.dag: Efter morgenmaden hjem- eller vidererejse.

De nævnte hoteller er dem vi oftest benytter. Vi forbeholder os ret til at ændre hotelforløbet - naturligvis altid inden for samme el. højere kategori.

Rejsefakta og priser 2017:

Varianter: Denne tur findes i to udgaver:
2A, hvor du bor på tre-stjernede hoteller
2B, hvor du bor på to- og tre-stjernede hoteller.
Turstart: Dagligt fra april til oktober. (OBS! Turstart er dag 1/ankomstdag)
Pris: 2A: 8.575 kr
2B: 6.725 kr
Inkluderet: 6 nætter på hotel i delt dobbeltværelse med bad, morgenmad og 6 x 3 retters aftensmad, leje af god turcykel med gear, flytning af bagage, kort og rutemateriale.
Ikke inkl: Rejsen til startsted. Drikkevarer til aftensmaden. Frokost. Tillæg for enkeltværelse: 2.400 kr (A), 1.250 kr (B).
Tilkøb: Ekstra nætter inkl. morgenmad:
Blois, kat A: 560 kr
Blois, kat B: 400 kr
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur, pris 525 kr
Bemærk: Hvis du godt kan lide at snuse rundt på de franske markeder, så bør du starter turen på en fredag. Så får du oplevet lørdagsmarkedet i Blois og søndagsmarkedet i Amboise. Begge er store markeder med fødevarer, tekstiler og håndværk, og fine eksempler på den franske markedskultur.

Cyklen findes i dame- og herremodel. Den leveres til dit hotel, og har flg udstyr:

  • 21 udvendige gear
  • Håndbremser (altså ingen fodbremse)
  • 2 cykeltasker bagpå + kortholder på styret
  • Flaskeholder
  • Lappegrej, pumpe samt lås
  • Cykelhjelm

Rutemateriale

Du cykler efter kort i størrelsen 1:100.000. Det er farvekopier af et IGN-kort, hvor ruten er indtegnet. Til støtte for kortet får du en rutebeskrivelse på engelsk. Det er også muligt at få tilsendt ruten som GPX fil inden afrejse.

Med fly og tog

Flyv til Paris CDG, og tag fra lufthavnen toget ind til Gare Austerlitz eller Gare Montparnasse i byen. Herfra går togene til Blois. Fra Gare Austerlitz eller Gare Montparnasse tager det 1 1/2 - 2 timer med tog til Blois, alt afhængigt af forbindelsen. Tilbagerejsen fra Blois til Paris er ligeledes med tog. Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere rejsen derned. Prisniveau ca. 3.000 - 3.200 kr.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Gæster på Hotel Blois Chateau (2A) parkerer i offentlig lukket P-kælder tæt ved hotellet og slottet. Pris ca €5,50 pr døgn, eller €23 for 6 døgn, som afregnes på stedet. Gæster på Hotel Monarque (2B) kan benytte hotellets egne p-pladser mod betaling. Pris €3 pr døgn, som afregnes direkte med hotellet.

Bestil tur 2A
Bestil tur 2B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 2A
Bestil tur 2B
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Overvejende let bakket og bakket terræn. Som Bornholm, Sydfyn eller Østjylland – og lidt til.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.