Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 55F:
Bodensee
Cykling i tre lande.
Familievenlig tur

148 km, 7 dage,
6 nætter, 5 cykeldage

Bodensee hører til en af de smukkeste og største søer i Europa. I areal nogenlunde som Bornholm. Der er en storslået natur omkring søen, og i de indtagende byer langs søen trives kulturlivet med en sydlandsk atmosfære. Langs søens bredder er der mange fine badesteder, hvor du kan få en dukkert i det rene vand. Denne tur er tilpasset de små cyklister som magter at cykle så langt hver dag. Dagsetaperne er korte, ruten er flad og hele vejen rundt på cykelstier. Det er er let og trygt og derfor velegnet til familier med børn.

1.dag: Ankomst til Bregenz. Tag toget via München eller flyv til Zurich. Bregenz er hovedstad i forbundslandet Vorarlberg, og ligger i Bodensøens helt østlige ende. Her er en flot lang søpromenade og en hyggelig bymidte med mange restauranter og butikker. Byen er meget berømt for sine Bregenzer Festspiele, som hvert år høster internationale roser for de imponerende og overdådige opera opsætninger på friluftsscenen i søen. Festspillene strækker sig fra slutningen af juli til slutningen af august, og i denne perioden kan det være svært at få plads på byens hoteller så du vil muligvis blive indkvarteret i forstæderne Höchst eller Dornbirn. Det kan anbefales at tage en ekstra dag her i Bregenz og så tage kabineliften op til byens bjerg, Pfänder. Fra toppen (1064 m.o.h.) er der flot udsigt over byen, Bodensee og de omkringliggende alpetoppe. Man kan gå ned til byen igen ad flere ruter.

2.dag: Bregenz-Staad/Rorschach - 32 km. Cykling langs Bodensøen ud af Bregenz og hen over den høje bro over Bregenzer Ache. Så kommer du ind i fuglereservatet og naturparken Rheindelta, det største ferskvandsdelta i Europa. Her har man rettet Rhinens løb så den nu løber snorlige ud i søen og derved skal beboerne omkring Alter Rhein ikke lænegere bekymre sig om oversvømmelser. Men det er fortsat Alter Rhein der markerer grænsen til Schweiz. Lige inde på den schweiziske side ligger byen Rheineck og herfra er der ikke langt til Staad eller Rorschach hvor du skal bo i nat.

3.dag: Staad/Rorschach-Güttingen – 26 km. Videre langs søbredden her på sydsiden i Schweiz. Du cykler helt tæt ved søen via Steianch og Arbon med stor lystbådehavn og kommer forbi mange bademuligheder. Det er nemt at gøre stop på cyklen og dyppe sig i det klare vand – og det har du god tid inden du når frem til Romanshorn og den lille by Güttingen, som er dagens mål.

4.dag: Güttingen-Konstanz - 13 km + evt 16 km. Idag cykler du lidt oppe over søen og snirkler dig ind og ud mellem togbanen som løber langs med søen. Du har flot kig til søen hele tiden og kan let gøre en afstikker derned. Du kommer forbi middelalderbyerne Münsterlingen og Kreuzlingen, og når så ind til Konstanz, som er den største af byerne ved Bodensøen. Nu er du i Tyskland. Konstanz er en ældgammel by og tre middelaldertårne fra den tidligere byport står stadig. Her er et hyggeligt byliv med mange butikker, cafeer og restauranter. Vi anbefaler at du cykler videre til blomster-øen Mainau. Rigtigt guf for haveelskere. Her kan du nemt bruge tre timer inden du cykler retur til Konstanz (en rundtur på ca. 16 km ekstra).

5.dag: Konstanz–Friedrichshafen - 23 km + skib. Du kan sagtens bruge ekstra tid her i Konstanz – og tager du en ekstra nat her kan du gøre en udflugt til Europas største vandfald; Rhin-vandfaldet ved Schaffhausen (evt delvis med tog). Et imponerende syn. Fra cykelvenlige Konstanz videre over til den tyske Staad og herfra færge til Meersburg (inkl). Meersburg er opdelt i to etager: Øverst ligger Oberstadt med slot og nederst ligger Nierderstadt med gamle bindingsværkshuse og havnepromenade- De to "etager" er forbundet med stejle smalle gyder med cafeer og butikker. Meersburg er omgivet af vinmarker og er fuld af liv. Nem rute videre herfra langs med søen og gennem vindistrikter forbi fisker- og vinbyerne Hagnau og Immenstadt. Dagens rute ender i Friederichshafen, hjemsted for mange af turbådene og for Zeppelinerne, som du har set kredse som store cigarer deroppe under himlen de seneste dage.

6.dag: Friederichshafen–Bregenz - 38 km. Inden du forlader Friedrichshafen kan du aflægge byens Zeppelin Museum et besøg. Rækker feriepengene til det kan man få en flyvetur i en moderne zeppeliner eller man kan blive på landjorden og få fornemmelsen i en model af en gammel zeppeliner som står i museet. Fra Friedrichshafen er det en let rute først til Langenargen med Monfort slottet og så til Lindau. Denne bayerske bys gamle bydel er klassificeret som et unikt historisk monument i Europa. Her er liv og mylder om sommeren og byens flot malede Rathaus bliver ivrigt fotograferet. Så videre til den østrigske grænse og så når du atter tilbage til Bregenz.

7.dag: Turen er slut. Efter morgenmaden hjemrejse eller måske forlængelse her i Bregenz.

Rejsefakta og priser 2017:

Info: Denne tur kan også arrangeres fra Linz til Wien, hvis I ønsker færre cykeldage. Alle overnatninger er på tre-stjernede hoteller.
Afrejse: Dagligt fra april til oktober
Voksenpriser: Egen kørsel/rejse til destination 6.675,-
Børnepriser: Børn fra 0 til 5 år 0,-
Børn fra 6 til 10 år 3.625,-
Børn fra 11 til 14 år 4.550,-
Inkluderet: 6 nætter på 3-stjernede hoteller inkl morgenmad og 6 x 3 retters aftensmad (For 0-5 årige er aftensmad ej inkl. og ej muligt at tilkøbe. Kinderteller købes på stedet), leje af god turcykel med gear (anhænger, "follow-me" og barnestol kan lejes mod tillæg - se nedenfor), flytning af bagage, kort og rutemateriale. Desuden skibsbillet Staad-Meersburg. For bilgæster sikker parkering i Bregenz alle dage (også ved tilkøb af ekstra).
Ikke inkluderet: Drikkevarer til aftensmaden. Frokost. Tillæg for børneudstyr til cyklerne: Anhænger eller "Follow-me" 300 kr. (for 0-5 årige dog 650 kr, barnestol 200 kr. Tillæg for enkeltværelse 1.075 kr.
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur (kun voksencykler). Pris 650 kr.
Bemærk: Børnepriser er gældende ved to fuldt betalende voksne pr. værelse og ved max to børn i samme værelse.
Aftensmaden kan fravælges. Fradrag 825 kr (voksne), 425 kr (6-10 år),
625 kr (11-14år).

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den skal hentes hos vores cykelleverandør, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun håndbremse
  • 2 cykeltasker bagpå
  • Pumpe samt lås
  • Medbring selv lappegrej og cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen til Wien, så det er meget let at orientere sig. Du får en turbog med tekst på dansk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Med fly og tog

Flyv til Zürich. Fra lufthavnen er der hyppige togforbindelser til Bregenz. Enkelte tog er direkte, ellers med 2 skift undervejs. Køretid med tog er 1 1/2 - 2 timer alt efter forbindelse. Togbilletten Zürich Flughafen-Bregenz koster i omegnen af 600 kr for en returbillet.

Med tog:

Du kan også vælge at tage toget hele vejen til Bregenz. Afgang fra DK tidligt morgen og efter skifte i Hamburg, Augsburg og Buchloe kan du være fremme i Bregenz ved 19-tiden. Vælger du at tage nattog, skal du ned og nå et nattog fra Hamburg om aftenen ved 21-tiden. Det kan nås med tog fra DK om eftermiddagen. Nattoget går til München. Her skifter du tog, og kan være fremme i Bregenz ca. kl. 10.

Merlot er gerne behjælpelig med at arrangere flyrejsen til Zürich. Togbilletter køber du selv gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Hvad gør du med bilen mens du cykler?

Kører du i bil til Bregenz parkerer du i et p-hus tæt ved starthotellet. Parkeringen er inkluderet i rejsens pris.

Bestil tur 55F
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 55F
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Rundtur – start og slut samme sted, men du skifter hoteller hver nat. Nogle gange samme hotel i 2 nætter. Se i teksten.

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.