Merlot Tours logo

Kort over cykelruten

Tur 50F
Familieferie langs med Donau
Fra Passau til Wien
195 km + skib og tog.
7 dage. 5 cykeldage

Fra Passau glider Donau gennem snævre slynger med træbevoksede skråninger i alle grønne nuancer, og længere fremme mod Wien bliver floden bredere og landskabet vider sig ud. Turen langs Donau Radweg fra Passau til Wien er ideel til de yngste cyklister. 90% af ruten går ad bilfri cykelstier og ruten er skiltet hele vejen. I kommer gennem mange fine småbyer, så der er hele tiden mulighed for at gøre pauser og få et hvil - og en is...

1.dag: Ankomst til Passau. Dejlig by med Altstadt centrum beliggende ved sammenløb af de tre floder; Donau, Inn og Ilz. Indkvartering og udlevering af cykler. Ved sen ankomst kan cyklen hentes næste morgen.

2.dag: Passau-Schlögen - 43 km. Straks ud på Donau Radweg, og ved Obernzell færge over på den tyske side. Nu følger I nordbredden frem til Schlögen, hvor floden danner et stort "S". Aftenens hotel ligger på den modsatte bred, så igen krydser I floden med cykelfærge. Synes I etapen er for lang, kan den afkortes ca. 20 km med færge fra Passau til Engelhartzell.

3.dag: Schlögen-Linz - 1 ½ time med skib + 30 km cykel. I starter dagens etape med at sejle på Donau frem til byen Aschach. Afgang fra Schlögen ca. kl. 11, så der er god tid til at få sig en dukkert i hotellets pool eller en prøve en tur på legepladsens svævebane. Efter ca. halvanden times sejltur, ankommer I til Aschach. Så op på cyklen til Wilhering, hvor I krydser floden med færge til Ottensheim. Herfra en snes km til Linz, hvor I bor i bymidten. Oplev denne charmerende østrigske by med sin meget store Hauptplatz med flotte barokbygningerne. (Bemærk! På mandage sejler skibet IKKE, så der cykles i stedet Eferding (34 km) og så tog derfra resten af vejen til Linz (ca. 40 min.)

4.dag: Linz-Maria Taferl – 1 time med tog + 36 km cykel. I tager toget ud af byen til Grein - en lilleput by med torv og et lille teater. Herfra videre på cykel til Maria Taferl, som er højt beliggende og har en yndig valfartskirke. Maria Tafel ligger ca. 3 km fra floden. Mange hyggelige Radlertreff undervejs gennem dette grønne område.

5.dag: Maria Taferl-Krems – 42 km cykel + 20 km skib. I krydser straks floden over til sydsiden, og bliver på denne bred hele vejen til Melk. Efter Pöchlarn ser I Stift Melk knejsende på bakken. Det smukke Benediktinerklosteret fra ca 1100, står idag nyrestaureret og strålende i al sin forgyldte barokstil. Sørg for at have tid her inden I cykler videre gennem Wachau, et af Østrigs kendte vinområder. Her er I virkelig i den skønneste del af jeres cykeltur. Vinmarkerne skråner ned mod floden og vinbyerne ligger på række. Fra Spitz med skib resten af vejen til Krems, som er UNESCO Weltkulturerbe.

6.dag: Krem-Tulln/Wien – 44 km cykel + 45 min tog. I skal over på sydsiden igen og krydser på broen og cykler her i den brede Doanudal frem til gamle Romerby Tulln. I kan slutte jeres cykeltur her. Her er badesø med parkområde, og her er et hyggeligt torv. I Tulln stiller I cyklen på campingpladsen lidt udenfor byen og går tilbage og tager toget ind til Wien. Er I friske kan I cykle videre til Greifenstein, ca 12 km længere fremme mod Wien. Her ligger cykel-afleveringssted og togstation lige ved siden af hinanden. Meget nemmere.

7.dag: Cykelturen er slut. Nu er det tid at opleve Wien. De fleste gæster vælger at tage 2-3 dage ekstra her inden hjemrejsen - også for at nyde den gode fornemmelse af være kommet cyklende hertil. Bilgæster ta'r bus tilbage til Passau, toggæsterne rejser med toget direkte mod Tyskland og flygæster rejser hjem her fra Wien.

Rejsefakta og priser 2017:

Info: Denne tur kan også arrangeres fra Linz til Wien, hvis I ønsker færre cykeldage. Alle overnatninger er på tre-stjernede hoteller.
Afrejse: Dagligt fra april til oktober
Voksenpriser: Egen kørsel/rejse til destination 6.100,-
Børnepriser: Børn fra 0 til 5 år 0,-
Børn fra 6 til 10 år 3.400,-
Børn fra 11 til 14 år 4.700,-
Inkluderet: 6 nætter på 3-stjernede hoteller inkl morgenmad og 5 x 3 retters aftensmad (ej aftensmad i Wien. For 0-5 årige er aftesnmad ej inkl. og ej muligt at tilkøbe. Kinderteller købes på stedet), leje af god turcykel med gear (anhænger, "follow-me" og barnestol kan lejes mod tillæg - se nedenfor), flytning af bagage, kort og rutemateriale. Desuden de i teksten nævnte skibs- og togbilletter. For bilgæster sikker parkering i Passau alle dage (også ved tilkøb af ekstra nætter i Wien) samt bustransfer Wien-Passau.
Ikke inkluderet: Drikkevarer til aftensmaden. Frokost. Tillæg for børneudstyr til cyklerne: Anhænger eller "Follow-me" 300 kr. (for 0-5 årige dog 650 kr, barnestol 200 kr. Tillæg for enkeltværelse 1.075 kr.
Det er muligt at leje el-cykel på denne tur (kun voksencykler). Pris 650 kr.
Bemærk: Børnepriser er gældende ved to fuldt betalende voksne pr. værelse og ved max to børn i samme værelse.
Aftensmaden kan fravælges. Fradrag 725 kr (voksne), 350 kr (6-10 år), 550 kr (11-14år).

Cyklen findes findes i dame- og herremodel. Den skal hentes hos vores cykelleverandør, og har flg udstyr:

  • Vælg mellem 21 udvendige gear (foto) eller 8 indvendige gear. Angiv gerne ønsket cykeltype ved bestilling
  • 8 gears cyklen har fodbremse og 21 gears cyklen har kun håndbremse
  • 2 cykeltasker bagpå
  • Pumpe samt lås
  • Medbring selv lappegrej og cykelhjelm

Rutemateriale

Ruten går hovedsageligt ad bilfri asfalterede cykelstier. Ruten er skiltet hele vejen til Wien, så det er meget let at orientere sig. Du får en turbog med tekst på dansk og med farvekort i størrelsen 1:50.000.

Med fly og tog

Flyrejsen går fra Kastrup med Austrian Airlines til Wien. Fra lufthavnen i Wien er der direkte tog til Passau. Disse tog går hver anden time (på minuttal .25. Fx kl. 10.25, 12.25, 14.25), og turen tager små 3 timer.

Passer afgangen ikke til din flyankomst, og foretrækker du at komme ind til byen frem for at vente i lufthavnen, kan du tage City Airport Train/CAT direkte ind til Hauptbahnhof, hvorfra de direkte tog til Passau går. CAT toget koster 12€ (ej inkl) og det tager kun 16 min. Fra Hauptbahnhof er det de samme direkte tog, som afgår ude fra lufthaven, så du vinder ikke tid ved det, blot by i stedet for lufthavn. Alternativt kan du tage S-tog (Scnellbahn) ind til Hauptbahnhof via Wien Rennweg. Lidt mere besværligt, men da er billetten du får af os gyldig.

Ved hjemrejsen er du jo allerede i Wien, og skal bare ud til lufthavnen med bus eller tog (ej inkl)

Med tog:

Du kan også vælge at tage toget hele vejen til Passau. Afgang fra DK tidligt morgen og efter skifte i Hamburg og Würzburg kan du være fremme i Passau ved 20.30-tiden. Vælger du at tage nattog skal du ned og nå et nattog fra Hamburg om aftenen ved 21-tiden. Det kan nås med tog fra DK om eftermiddagen. Nattoget går til Wien, men du står af i Passau meget tidligt om morgenen

Togbilletter køber du selv gennem DSB Udland eller Deutsche Bahn.

Bestil tur 50F
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at komme tilbage til oversigten
Bestil tur 50F
Klik her for at udskrive denne side
Klik her for at vende tilbage til oversigten

Fladt eller jævnt til roligt terræn med kun mindre bakker. Som lette ture i Danmark.

Envejstur – start og slut forskellige steder

På denne tur bor du på hoteller. Alle værelser er med eget bad.