Merlot

Menu

Rejseråd i en corona-tid

Selvom vi efterhånden har levet længe med coronavirussen, så er der mange ting omkring den som er svær at blive klog på. Situationen ændrer sig hele tiden, og der er konstant nye rejsevejledninger og restriktioner at forholde sig til. Både herhjemme og i udlandet. Det efterlader en masse spørgsmål; Kan jeg rejse og hvordan planlægger jeg det bedst? Kan jeg bestille en tur nu? Kan jeg afvikle min planlagte rejse? Og hvordan er jeg dækket før og under rejsen? Herunder har vi samlet de mest typiske spørgsmål. Både for dig, der allerede har bestilt en rejse og til dig, der drømmer om at gøre det.

Rejsevejledninger - hvad betyder farverne og hvad betyder de for min rejse?

På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du gældende rejsevejledninger og kan se under hvert land, hvorvidt der frarådes rejse dertil eller ej. Rejse til et land kan frarådes pga. faren for Covid-19 smitte men kan også skyldes komplicerede indrejseforhold, krav om karantæne o.s.v. Siden slutningen af juni 2020 har Udenrigsministeriet (UM) opdateret på ugentlig basis. Listen over åbne lande opdateres hver torsdag, så det er vigtigt at holde øje med udviklingen.

UM inddeler lande i 4 farvekategorier:

RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
ORANGE: Alle unødvendige rejser til orange lande frarådes.
GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.

Du kan rejse til lande, der er markeret “grønne” eller “gule”, som normalt. Lande der er markeret “orange” eller “røde bør du ikke rejse til.

Merlot følger UMs rejsevejledninger, og selvom man kunne argumentere for at en cykelrejse er en nødvendig rejse, så går den altså ikke. Det betyder at alle ture der går til en “rød” eller “orange” destinationen desværre må aflyses, såfremt dette er vejledningen mindre en 14 dage før turens start. Er der mere end 14 dage til afrejsen, så må vi afvente og se hvad staus er på tidspunktet op til din afrejse.

Husk at du som rejsende selv er ansvarlig for at sikre dig, at du opfylder alle nødvendige krav for indrejse til dit rejsemål. Du bør derfor orientere dig om lokale restriktioner forud for din rejse, fx via de danske ambassader. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Kan jeg bestille en ny rejse nu? 

Ja, du kan trygt bestille din sommerferie, sensommer- eller efterårsreje allerede nu. Merlot Tours garanterer at din rejse i alle tilfælde vil være dækket af Pakkerejseloven. Dette gælder uanset Udenrigsministeriets rejsevejledninger på købstidspunktet. Hvis din rejse må annulleres pga. corona, f.eks. fordi UM fraråder ikke-nødvendinge rejser til den pågældende rejsedestination på dit afrejsetidspunkt, får du fuld refusion af beløbet – altså OGSÅ selvom du købte rejsen på et tidspunkt, hvor det respektive land eller region var markeret som “orange” eller “rød”.

Her hos Merlot tager vi hele tiden bestik af den aktuelle situation, og som det ser ud nu, hvor hele verden er rød, vurderer vi at alle rejser til og med d. 25. juni 2021 IKKE kan gennemføres. Første afrejsedag er i denne sæson er dermed d. 26. juni 2021. 

Pr erfaring ved vi at vi sagtens kan få turene på plads, også med relativ kort varsel. Så vi skal nok få en tur op plads til dig, også selvom du venter med at bestille.

Opdateret 08. april 2021

Kan min cykelrejse gennemføres?

Hos Merlot Tours følger vi situationen nøje og læner os op ad de rejsevejledninger som Udenrigsministeriet (UM) kommer med. Har du bestilt en rejse til et land eller region som er malet orange eller rød, så er der risiko for at din tur må aflyses. Men det afhænger helt af hvor lang tid der er til din rejse. Se under punktet “Rejsevejledninger” ovenover. Alle gæster hvis bestilte cykelrejse bliver berørt af rejsevejledninger, bliver naturligvis kontaktet direkte.

Hvis rejsen bliver aflyst, får jeg så alle penge tilbage? 

Ja, hvis rejsen aflyses på grund af et udrejseforbud fra Udenrigsministeriet og der er mindre end 14 dage til din afrejse, har du naturligvis ret til at få alle penge tilbage. Det er en af fordelene ved at bestille sin rejse hos et dansk rejsebureau som Merlot Cykelrejser, der arbejder under den danske Pakkerejselov. Pakkerejseloven giver bl.a. ret til 100% refundering ved aflysning i forb. med corona. Hos Merlot tilbagebetaler vi tilmed pengene hurtigt. Det er med en vis stolthed, at vi kan oplyse at alle gæster, der i 2020 fik aflyst en rejse, fik deres penge retur inden for 3 hverdage.

Kan jeg selv aflyse min tur hvis jeg er utryg ved at rejse?

Du har altid ret til at annullere din tur, men om du kan afbestille vederlagsfrit afhænger af situationen. Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse, har du som udgangspunkt ret til at få alle dine penge tilbage. Helt konkret, hvis der er mindre end 14 dage til afrejse.

Ønsker du at afbestille en rejse, som ligger uden for den periode, hvori Udenrigsministeriet fraråder rejse, så sker afbestilling i henhold til de almindelige rejsebetingelser.

Vi har dog fuld forståelse for hvis vores gæster sidder med bekymringer omkring deres bestilte rejser, og vi vil strække os langt i bestræbelseerne på at finde den bedste løsning for dig. Det afhænger alt sammen af de aftaler vi kan finde frem til med vores partnere i udlandet.

Kan jeg ændre afrejsedatoen for min rejse pga corona?  

Vi har et tæt samarbejde med alle vores partnere, og vi oplever at der er stor forståelse og hjælpsomhed i denne corona tid. Ring og få en snak om dine muligheder.

Skal jeg betale restbeløbet, hvis jeg ikke tror på at rejsen kan gennemføres?

Vi er som rejsebureau forpligtet af pakkerejseloven til at afvikle den rejse, som du har bestilt. Din forpligtelse er at overholde vores betalingsaftale. Vi skal derfor bede dig om at betale restbeløbet – også selv om du ikke tror, at rejsen kan afvikles som planlagt.

Du er bedst stillet ved at betale restbeløbet, da du ellers risikerer at miste det øvrigt betalte depositum. Betaler du ikke restbeløbet til den aftalte tid, mister du samtidig retten til at få fuld refundering såfremt Udenrigsministeriet fraråder udrejse til dit rejsemål 14 dage før afrejse.

Det kan ganske rigtigt ende med betalinger frem og tilbage, men for vi også kan overholde aftalerne videre ud i leddene er det vigtigt at denne del overholdes.

Er min rejse dækket af Pakkerejseloven?

Ja! Alle Mertlots cykelrejser er pakkerejser. Derved er du som forbruger beskyttet af Pakkerejseloven.

Formålet med loven er kort sagt, at du kan være sikker på at få de aftalte ydelser, som indgår i din rejse. I forb. med corona giver Pakkerejseloven dig ret til at afbestille din rejse og få alle dine penge retur uden at betale et afbestillingsgebyr, hvis UM op til din afrejse (14 dage før afrejse) fraråder rejse til området.

Merlot Tours garanterer denne dækning uanset UMs rejsevejledninger på købstidspunktet. (opdateret 25. januar 2021)

OBS! Såfremt du af andre årsager ikke ønsker at rejse alligevel og vil aflyse din rejse, så gælder vores almindelige rejsebestemmelser, som du kan læse her.

Hvordan er jeg stillet, hvis mit rejsemål indfører tvungen karantæne ved ankomst? 

Vi håber ikke, at dette bliver aktuelt, men som rejsebureau er vi ikke ansvarlige for andre myndigheders beslutninger. Vi oplever heldigvis et tæt samarbejde mellem udenlandske myndigheder og det danske Udenrigsministerium, og sådanne tiltag varsles typisk på forhånd. UM vil således fraråde rejse til et land der har komplicerede indrejseforhold, som fx krav om karantæne o.s.v. I det tilfælde vil din rejse blive aflyst forinden afrejse og dine penge refunderet.

Måtte den situation opstå, at evt karantæne indføres med straks virkning efter du er taget afsted, er det din rejseforsikring, som skal dække omkostningerne. Det er derfor vigtigt, at du taler med dit  forsikringsselskab om dine muligheder.

 

Er Merlot Tours medlem af Rejsegarantifonden? 

Ja, vi er medlem af Rejsegarantifonden (Reg. nr 2343).

Desuden er alle Merlots ture Pakkerejser, dvs at du også er dækket ind af Pakkerejseloven. Se punktet ovenover.

Hvordan er jeg stillet hvis Merlot Tours går konkurs?

Hos Merlot Cykelrejser har vi en forventning om at sende cykelgæster ud på stierne i de næste mange år – også efter denne Corona krise.

Da vi er medlem af Rejsegarantifonden, bør du ikke være bekymret i tilfældet af konkurs, da du vil være dækket af Rejsegarantifonden – både før og under en pakkerejse (alle Merlots ture er pakkerejser). På Rejsegarantifondens hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du er dækket: https://www.rejsegarantifonden.dk/ved-konkurs/

Henter Billede